הדר מחזור ז' (תשפ"ב)

לקראת שנת הלימודים תשפ"ב

תוכנית "הדר" (ע"ש סגן הדר גולדין ז"ל) מחזור ז'

תואר שני בחינוך- "מנהיגות וניהול מערכות חינוך"

בשיתוף בית-הספר לחינוך והמדור לזרועות הביטחון

מטרת התוכנית היא להעניק לסטודנטים ידע מעמיק בסוגיות נבחרות במנהל ומנהיגות בחינוך במדינת ישראל בפרט ובעולם בכלל. התוכנית שמה לה ליעד לקדם פיתוח תשתית של מנהיגות למערכת החינוך, הכנת הבוגרים למחקר ועיסוק בתפקידים בכירים במערכת החינוך בישראל : ריכוז והובלת צוותים, הדרכה, הערכה ופיקוח, ניהול חינוכי ברשויות החינוך המקומיות, ניהול מכינות קדם צבאיות  ובמסגרות החינוך השונות.

שם התואר:

התואר הינו תואר שני בחינוך  -"מנהיגות וניהול מערכות חינוך" במסלול ב'- ללא תזה, מטעם אוניברסיטת בר-אילן.

קהל היעד:

התוכנית מיועדת לבעלי תואר ראשון מתחומים שונים, העובדים במסגרת התעשיות הביטחוניות ומשרדי הממשלה השונים וכן לקהל הרחב.

תנאי קבלה:

ממוצע תואר ראשון 80 ומעלה במוסד אקדמי מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, בעלי ניסיון ניהולי/ פיקודי/ הדרכתי/ ניהולי חינוכי. ראיון בהתאם לדרישת המחלקה.

*מועמדים בעלי ממוצע הנמוך מ- 80  אך מ- 76 ומעלה יוכלו להגיש בקשה להתקבל לתוכנית ויידונו בוועדת חריגים.

מתכונת התוכנית:

משך הלימודים: הלימודים יתקיימו בשנה קלנדרית במשך 3 סמסטרים (אוקטובר 2021 עד אוקטובר 2022).

ימי הלימוד: הלימודים יתקיימו בימים שני (בין השעות 21:30-14:00) ושישי (בין השעות 13:30-08:00).

שכ"ל:

שכר לימוד לתואר השני הינו 200%, כמקובל באוניברסיטה.

סכום זה אינו כולל: לימודי אנגלית כשפה זרה, קורסי השלמה לתואר שני וכן תשלומים נילווים - שמירה+ רווחה.

* שכר הלימוד הבסיסי משתנה בכל שנה על פי המדד המעודכן לאותה שנה.

חובות נוספות לתואר:

1. קורסי השלמה- נדרש  קורס השלמה אחד לתואר אשר יתקיים במהלך סמסטר א' באופן מתוקשב.  עמידה בהצלחה בקורס, כפי שייקבע על ידי הוועדה ללימודים מתקדמים של תואר שני, מהווה תנאי הכרחי לקבלת התואר.

*ניתן לקבל פטור מקורס ההשלמה על סמך לימודים קודמים או בחינת פטור. הבחינה תתקיים לפני תחילת         הלימודים.

2. סיורים לימודיים - במהלך התואר יתקיימו מספר סיורים לימודיים במוסדות חינוך פורמאליים ובלתי פורמאליים.

3. יהדות - בוגר תואר ראשון של אוניברסיטת בר אילן ילמד קורס יהדות בהיקף של 2 ש"ש. (קורס שלא למד בתואר ראשון). בוגר תואר ראשון של כל מוסד אקדמי אחר ילמד קורסי יהדות בהיקף של 4 ש"ש (שני קורסים).

4. אנגלית- סטודנטים שסיימו קורס אנגלית בתואר ראשון בציון 85 ומעלה או בעלי פטור ע"ס פסיכומטרי מ10 השנים האחרונות, תיבדק האפשרות לפטור מתואר שני באמצעות בקשה ליחידה ללימודי אנגלית, בכפוף לתקנון היחידה. ניתן גם להיבחן במבחן מיון באנגלית לתואר שני. להלן לינק לאתר היחידה לאנגלית כשפה זרה: http://www.biu.ac.il/HU/ef/home/efl.html

פירוט  תוכנית הלימודים

יהדות

*התוכנית כפופה לשינויים עפ"י הדרישות האקדמיות