תואר תוך כדי צבא – מידע למתעניינים בלימודי תואר בצבא

תואר תוך כדי צבא מאפשר למשרתות ולמשרתים בזרועות הביטחון ללמוד לקראת תואר אקדמי מבוקש יוקרתי בתנאי לימוד ייחודיים, הלוקחים בחשבון את לוחות הזמנים המיוחדים של המשרתים. בין אם אתם מתכננים להמשיך ולשרת בזרועות הביטחון ובין אם אתם מתכוונים להשתלב בשוק העבודה האזרחי לאחר השירות - עם תואר אקדמי ביד וניסיון צבאי בקורות החיים, העתיד המקצועי שלכם מובטח.

אנו בטוחים כי הקריירה שבחרתם ובחרתן בזרועות הביטחון מתגמלת ומספקת, אך האם שמעתם על  האפשרות ללמוד תואר בצבא? כלומר, ללמוד לתואר ראשון בצבא, להיות גם וגם?

אם תואר תוך כדי צבא עשוי לעניין אתכם או אתכן – המשיכו לקרוא על המסלולים השונים לתואר בצבא המתקיימים במסגרת המדור לזרועות הביטחון באוניברסיטת בר-אילן.

לקבלת מידע נוסף על אודות לימודי תואר תוך כדי צבא באוניברסיטת בר-אילן, צרו קשר דרך עמוד צור קשר או בטלפון 03-5317005/6

מהם היתרונות של לימודי תואר תוך כדי צבא:

• תואר בצבא בעידוד זרועות הביטחון – גופי זרועות הביטחון בישראל מעודדים את המשרתים בהם ללמוד תואר ראשון בצבא כמו גם תארים מתקדמים וזאת מכמה סיבות עיקריות. ראשית, השכלה אקדמית מקדמת את הצבא ותורמת לו, לכן גופים אלו שמחים במשרתים המעוניינים לגשת ללימודי תואר תוך כדי צבא. שנית, עידוד לימודי תואר בצבא מאפשר לזרועות הביטחון לשמר הון אנושי איכותי ומונע בריחת מוחות מהצבא אל חֵיק שוק העבודה האזרחי.
  • אפשרות לתמיכה כלכלית למשרתים הלומדים תואר תוך כדי צבא – מאחר שזרועות הביטחון מעוניינים בהון אנושי איכותי ומשכיל, גופים אלו מסייעים כלכלית למשרתים המעוניינים ללמוד תואר בצבא. יש תוכניות סבסוד לשכר הלימוד האוניברסיטאי, יש מלגות ייעודיות למשרתים בזרועות הביטחון וסיוע במימון הלימודים. יחד עם זאת, חשוב לציין כי הסיוע במימון הלימודים מותנה בחתימה על שנת קבע או יותר. התנאים משתנים מיחידה ליחידה ויש לפנות לשלישות היחידה לצורך קבלת מידע ולבירורים.
  • לימודי תואר בצבא בלוחות זמנים נוחים וגמישים – יתרון נוסף הנלווה ללימודי תואר תוך כדי צבא, אותו הזכרנו כבר בראשית עמוד זה, הוא שמערכת השעות האקדמית של המשרתים והמשרתות בזרועות הביטחון מותאמת ללוחות הזמנים המיוחדים שלהם, כפי שקורה במדור לזרועות הביטחון באוניברסיטת-בר-אילן. המדור לזרועות הביטחון בבר-אילן מציע תוכניות לימוד ייחודיות הנוחות למשרתים בזרועות הביטחון תוך מתן ליווי הן מינהלי והן אקדמי צמוד מטעם האוניברסיטה. בנוסף, גם גופי זרועות הביטחון מגלים גמישות כלפי משרתים הלומדים לקראת תואר תוך כדי צבא,  תומכים ומסייעים להם לשלב בין לוחות הזמנים של הלימודים באקדמיה לבין לוחות הזמנים של השירות.

לימודי תואר בצבא באוניברסיטת בר-אילן

אוניברסיטת בר-אילן מוקירה את המשרתים בזרועות הביטחון הישראליים, תומכת ומעודדת לימודי תואר בצבא. המדור לזרועות הביטחון בבר-אילן מציע מבחר תוכניות לימוד לקראת תואר ראשון בצבא ולקראת תואר שני למשרתים בזרועות הביטחון.

תוכניות תואר ראשון בצבא - בבר-אילן:

• תוכנית ניצבים - קרימינולוגיה, פסיכולוגיה וביטחון - ב.א רב תחומי במדעי החברה. תוכנית ניצבים פתוחה בפני משרתות ומשרתים בזרועות הביטחון המעוניינים ללמוד תואר תוך כדי צבא, אך היא גם פתוחה בפני אזרחים שאינם נמנים על זרועות הביטחון. בתוכנית זו נלמדים קורסים בתחומי הקרימינולוגיה, הפסיכולוגיה והביטחון, ביניהם: פסיכופתולוגיה, תיאוריות בקרימינולוגיה, מבוא לפסיכולוגיה, קבלת החלטות, מבוא לאסטרטגיה, שיטות מחקר, תורת הענישה, דיני עונשין, סטטיסטיקה ועוד. (התואר מעניק ישימות בהתאם לדרישות המשטרה).

משך התוכנית: שנתיים קלנדריות בלבד.

• תוכנית ניהול ומשאבי אנוש - ניהול משאבי אנוש ומדעי המדינה - ב.א רב תחומי במדעי החברה. תוכנית משאבי אנוש פתוחה בפני משרתות ומשרתים בזרועות הביטחון המעוניינים ללמוד תואר ראשון בצבא, אך במקביל היא גם פתוחה בפני אזרחים שאינם נמנים על זרועות הביטחון. בתוכנית זו נלמדים קורסים בתחומי משאבי האנוש ומדעי המדינה, ובכללם: מבוא למנהל ציבורי, מבוא לממשל ופוליטיקה, התנהגות ארגונית, פסיכולוגיה חברתית,  מבוא ליחסים בינלאומיים, מחשבה מדינית, יחסי עבודה, דיני עבודה, שיטות מחקר, סטטיסטיקה ועוד. (התואר מקנה דצ"י בהתאם לדרישות הצבא).

משך התוכנית: שנתיים קלנדריות בלבד.

• תוכנית צופן - ניהול, ביטחון וסייבר - ב.א רב תחומי במדעי החברה. תוכנית צופן נועדה למשרתות ולמשרתים בזרועות הביטחון המעוניינים ללמוד תואר בצבא, והיא גם פתוחה בפני אזרחים שאינם משרתים בזרועות הביטחון. בתוכנית זו נלמדים בשלוש חטיבות קורסים בתחומי הניהול, הביטחון, אבטחת מידע וסייבר, בין השאר - יסודות הניהול, אתיקה בניהול, יזמות וחדשנות, ניהול משא ומתן, תורת האירגונים, מנהל ציבורי ומדיניות ציבורית, ענן ואבטחת מידע, קבלת החלטות, טרור וגרילה, מבוא לאסטרטגיה, מזרח תיכון, איסלאם יהדות ויהודים, יסודות הביטחון הלאומי בישראל, ועוד.

משך התוכנית: שנתיים קלנדריות בלבד.

• תוכנית מגן ניהול משברים, מצבי חירום וסייבר - ב.א רב תחומי במדעי החברה. תוכנית מגן נועדה למשרתות ולמשרתים בזרועות הביטחון המעוניינים ללמוד תואר תוך כדי צבא, והיא פתוחה גם בפני אזרחים שאינם משרתים בזרועות הביטחון.  בתוכנית זו נלמדים תחומי הסייבר והתמודדות עם מצבי חרום, משברים ואסונות בארץ ובעולם, ובכללם הקורסים הבאים: ניהול סיכונים, מבוא לסייבר, מבוא לניהול מצבי חרום ואסון, ניהול קונפליקטים ומשא ומתן, מבוא לכלכלה, קבלת החלטות בתנאי אי-ודאות, מבוא למדעי המדינה, סייבר ומודיעין, מבוא לסוציולוגיה, מבוא ליחסים בינלאומיים, איומי סייבר, מבוא למזרח התיכון, סייבר כמעצב דעת קהל ולוחמת מידע, הגירה ועוד.

משך התוכנית: שנתיים קלנדריות בלבד.

תוכנית תואר שני בצבא - בבר-אילן:

תוכנית תואר שני בצבא פתוחה בפני בוגרי תואר ראשון, והקבלה מותנית בעמידה בדרישות האוניברסיטה לתוכנית:

• תוכנית עמנואל - מ.א בלימודי המזרח-התיכוןמזרח תיכון חדש - בין אסלאם רדיקלי, מהפכנות איראנית לרשתות חברתיות, שת"פ אנרגטי והסכמי אברהם. תוכנית עמנואל פתוחה בפני משרתות ומשרתים בזרועות הביטחון המעוניינים ללמוד תואר תוך כדי צבא, אך גם אזרחים שאינם נמנים על זרועות הביטחון יכולים להגיש את מועמדותם לתוכנית. זוהי תוכנית תואר שני ללא תזה, ובמסגרתה נלמדים בין היתר גם הקורסים הבאים: מבוא למזרח התיכון, לאומיות פלסטינית, מבוא לאסלם, ערבית מדוברת וספרותית למתחילים, לוחמה פסיכולוגית, תודעה ורטוריקה במזרח התיכון ועוד.

משך התוכנית: שנה קלנדרית אחת בלבד.

*** תוכניות הלימוד שלנו לתואר ראשון מרוכזות בשנתיים מלאות. למידע נוסף תואר ראשון בשנתיים.