הכל על לימודים תוך כדי שירות קבע

לימודים תוך כדי שירות קבע במדור לזרועות הביטחון באוניברסיטת בר-אילן יאפשרו לכם להשלים תואר אקדמי הרלוונטי לתחום העיסוק שלכם, ואף יתרמו לקידום הקריירה בהמשך. במדור לזרועות הביטחון בבר-אילן ממתינות לכן ולכם מגוון רחב ועשיר של תוכניות לימודים לאנשי קבע ולעובדי התעשיות הביטחוניות - הן לתואר ראשון והן לתואר שני, כאשר תוכניות אלו פתוחות גם לקהל הרחב.

לימודים תוך כדי שירות קבע במדור לזרועות הביטחון בבר-אילן

המדור לזרועות הביטחון בבר-אילן פועל כבר משנת 1995, ומאז השקת המדור סיימו את לימודיהם בהצלחה כ-5,000 בוגרים.

המדור לזרועות הביטחון מציע לימודים תוך כדי שירות קבע (לימודי תוכש), תוך התאמת מערכת השעות האקדמית ללוחות הזמנים של העובדים והמשרתים באופן פעיל, כמו גם תוך מתן מענה אקדמי ומנהלי לצרכים הייחודיים של המשרתים בקבע.

לקבלת מידע נוסף על לימודים תוך כדי שירות קבע או על תוכניות לימודים לאנשי קבע במדור לזרועות הביטחון בבר-אילן פנו אלינו דרך עמוד צור קשר או בטלפון 03-5317005/6

לימודים לאנשי קבע בבר-אילן יאפשרו לכם להשלים תואר ראשון בשנתיים ותואר שני בשנה!

המדור לזרועות הביטחון בבר-אילן מוקיר את תרומתם של אנשי הקבע, המשרתים בזרועות הביטחון והעובדים בתעשיות הביטחוניות ומציע לימודים בזמן הצבא ותוך שירות פעיל מתוך הכרות קרובה עם אורח החיים של המשרתים והעובדים בזרועות הביטחון. בדיוק בשל כך המדור מציע תוכניות לימודים לאנשי קבע שהן ממוקדות ומרוכזות.

לימודים תוך כדי שירות קבע לקראת תואר ראשון בתוך שנתיים:

המדור לזרועות הביטחון מציע ארבע תוכניות לימודים לאנשי קבע המאפשרות להשלים תואר ראשון בשנתיים קלנדריות בלבד (ששה סמסטרים רצופים). המועמדים למסלול לימודים תוך כדי שירות קבע לקראת תואר ראשון יכולים להתקבל על סמך אחת מהאפשרויות הבאות:

1. ממוצע ציוני הבגרות וציון בחינת אמי"ר/אמי"רם, ללא ציון בבחינה הפסיכומטרית.
  2. שקלול ממוצע ציוני הבגרות וציון הבחינה הפסיכומטרית וכן ציון פרק האנגלית בבחינה הפסיכומטרית.
  3. על בסיס תוכנית 30+ (מכינה 30+) וכן על בסיס ציון בבחינת אמי"ר/אמי"רם.

לימודים תוך כדי שירות קבע לקראת תואר שני בתוך שנה קלנדרית אחת:

המדור לזרועות הביטחון מציע שתי תוכניות לימודים לאנשי קבע לקראת תואר שני המאפשרות להשלים תואר תוך כדי צבא ושירות פעיל. תוכניות אלו מתאימות לבעלי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר, כאשר ניתן להשלים תוכנית לימודים לאנשי קבע לקראת תואר שני בתוך שנה קלנדרית אחת בלבד (שלושה סמסטרים רצופים), במסלולים ייעודיים ללא תזה.

לבחירתכם, מגוון תוכניות לימודים לאנשי קבע לקראת תואר ראשון ותואר שני:

תוכניות הלימודים לאנשי קבע לקראת תואר ראשון:

• תוכנית צופן - ניהול, מדעי המדינה, ביטחון ומזרח תיכון - ב.א רב תחומי במדעי החברה. תוכנית צופן מציעה לימודים לאנשי קבע, לעובדים בזרועות הביטחון ולמשרתים בתעשיות הביטחוניות לקראת תואר ראשון, והיא פתוחה גם בפני הקהל הרחב. בתוכנית זו נלמדים קורסים בתחומי הניהול, הביטחון, אבטחת מידע וסייבר.
  • תוכנית ניצבים  קרימינולוגיה, פסיכולוגיה וביטחון - ב.א רב תחומי במדעי החברה. תוכנית ניצבים מציעה לימודים לאנשי קבע, לעובדים בזרועות הביטחון ולמשרתים בתעשיות הביטחוניות לקראת תואר ראשון, והיא פתוחה גם בפני הקהל הרחב. בתוכנית זו נלמדים קורסים בתחומי הקרימינולוגיה, הפסיכולוגיה והביטחון.
  • תוכנית ניהול ומשאבי אנוש  ניהול משאבי אנוש ומדעי המדינה - ב.א רב תחומי במדעי החברה. תוכנית משאבי אנוש מציעה לימודים לאנשי קבע, לעובדים בזרועות הביטחון ולמשרתים בתעשיות הביטחוניות לקראת תואר ראשון, והיא פתוחה גם בפני הקהל הרחב. בתוכנית זו נלמדים קורסים בתחומי מדעי המדינה ומשאבי אנוש.
  • תוכנית מגן -  ניהול משברים, מצבי חירום וסייבר - ב.א רב תחומי במדעי החברה. תוכנית מגן מציעה לימודים לאנשי קבע, לעובדים בזרועות הביטחון ובתעשיות הביטחוניות לקראת תואר ראשון, והיא פתוחה גם בפני הקהל הרחב. בתוכנית זו נלמדים קורסים בתחומי הסייבר, מצבי חירום והתמודדות עם אסונות.

תוכנית לימודים לאנשי קבע לקראת תואר שני:

• תוכנית עמנואל - מ.א בלימודי המזרח-התיכון - מזרח תיכון חדש - בין אסלאם רדיקלי, מהפכנות איראנית לרשתות חברתיות, שת"פ אנרגטי והסכמי אברהם. תוכנית עמנואל (ע"ש סא"ל עמנואל מורנו ז"ל) מציעה לימודים לאנשי קבע, לעובדים בזרועות הביטחון ולמשרתים בתעשיות הביטחוניות לקראת תואר שני ללא תזה, והיא פתוחה גם בפני הקהל הרחב. בתוכנית זו נלמדים קורסים בתחומי האסלם, המזרח התיכון, איראן, רשתות חברתיות והסכמי אברהם.

***הקבלה לתוכניות הלימוד מותנית בעמידה בדרישות האוניברסיטה בכל אחת מן התוכניות.

*המידע בעמוד זה פונה לנשים וגברים באופן שווה.