לימודי תוכש – לימודים תוך כדי שירות צבאי לתואר ראשון ושני

אם לימודי תוכש מעניינים אתכם ואתכן, הגעתם בדיוק למקום הנכון. לימודים תוך כדי שירות צבאי לקראת תואר ראשון ושני אפשריים כיום יותר מתמיד בזכות מסלולי לימוד ייעודיים מטעם המדור לזרועות הביטחון באוניברסיטת בר-אילן.

תוכניות לימודי תוכש הן מגוונות, הן נבנו מתוך הכרות קרובה עם סדר היום של אנשי זרועות הביטחון ומותאמות לצורכיהם. בתוכניות לימודי תוכש תוכלו לשלב לימודים תוך כדי שירות חובה או קבע, ובכך לנצל את הזמן שלכם בצורה מיטבית, וללמוד תואר אקדמי תוך כדי השירות.

לימודי תוכש פתוחים בפני אנשי זרועות הביטחון המעוניינים להרחיב את הידע ואת תחום העיסוק שלהם וכן בפני הציבור הרחב, כאשר התואר האקדמי מאפשר להמשיך ולהתפתח הן בתחום הצבאי והן בתחום האזרחי. המדור לזרועות הביטחון באוניברסיטת בר-אילן מעניק לסטודנטים ולסטודנטיות בתוכניות לימודי תוכש את כל התנאים הדרושים על מנת לשלב בהצלחה לימודים תוך כדי שירות צבאי, ומאחר שצה"ל וזרועות הביטחון בישראל מייחסים חשיבות עליונה לקידום ההשכלה בקרב העובדים והמשרתים בשורותיהם, ניתן ליהנות מעידוד כלל-מערכתי, שביחד יוצר תנאים אופטימליים לרכישת השכלה גבוהה כבר במהלך השירות.

להרשמה ללימודי תוכש או לקבלת מידע נוסף על אודות לימודים תוך כדי שירות חובה או קבע במדור לזרועות הביטחון באוניברסיטת בר-אילן, צרו קשר בעמוד צור קשר.

לבחירתכם, מגוון תוכניות לימודים תוך כדי שירות בבר-אילן:

כאנשי זרועות הביטחון תוכלו להשתלב באחת ממגוון תוכניות לימודי תוכש לתואר ראשון או לתואר שני.

תוכניות לימודים תוך כדי שירות לקראת תואר ראשון:

• תוכנית ניצבים - קרימינולוגיה, פסיכולוגיה וביטחון - ב.א רב תחומי מדעי החברה.

קהל יעד: תוכנית ניצבים מיועדת לעובדי מערכת הביטחון, לעובדים בתעשיות הביטחוניות ולמשרתים בזרועות הביטחון והיא פתוחה גם לקהל הרחב.

משך זמן: לימודי תוכש בתוכנית ניצבים אורכים ששה סמסטרים רצופים ונפרשים על פני שנתיים קלנדריות בלבד.

* התואר מעניק ישימות בהתאם לדרישות המשטרה.

• תוכנית צופן - ניהול ביטחון וסייבר - ב.א רב תחומי מדעי החברה.

קהל יעד:  תוכנית צופן מיועדת לעובדי מערכת הביטחון, לעובדים בתעשיות הביטחוניות ולמשרתים בזרועות הביטחון והיא פתוחה גם בפני הקהל הרחב המתעניין בתחומים הנ"ל.

משך זמן: הלימודים בתוכנית צופן אורכים ששה סמסטרים רצופים ונפרשים על פני שנתיים קלנדריות בלבד.

קהל יעד:  תוכנית ניהול ומשאבי אנוש מיועדת לעובדי מערכת הביטחון, לעובדים בתעשיות הביטחוניות ולמשרתים בזרועות הביטחון והיא פתוחה גם בפני הציבור הרחב.

משך זמן: לימודי תוכש בתוכנית ניהול ומשאבי אנוש אורכים ששה סמסטרים רצופים ונפרשים על פני שנתיים קלנדריות בלבד.

* התואר מקנה דצ"י בהתאם לדרישות הצבא.

• תוכנית מגן ניהול משברים, מצבי חירום וסייבר - ב.א רב תחומי מדעי החברה.

קהל יעד:  תוכנית מגן מיועדת למשרתים בזרועות הביטחון, לאנשי פיקוד העורף, לבעלי תפקידים במשרדי הממשלה העוסקים בתחום, ללוחמי אש, לעובדים ברשות החירום הלאומית, לעובדי מגן דוד אדום ואיחוד הצלה והיא פתוחה גם בפני הקהל הרחב.

משך זמן: לימודי תוכש בתוכנית מגן נפרשים על פני שנתיים קלנדריות בלבד.

*** קראו עוד על תואר ראשון בשנתיים

תוכנית לימודים תוך כדי שירות לקראת תואר שני:

התוכנית שלהלן מתאימה לבוגרי תואר ראשון:

מזרח תיכון חדש - בין אסלאם רדיקלי, מהפכנות איראנית לרשתות חברתיות, שת"פ אנרגטי והסכמי אברהם.

קהל יעד:  תוכנית עמנואל, על שם סא"ל עמנואל מורנו ז"ל, מיועדת לבעלי תואר ראשון במגוון תחומים, העובדים בזרועות הביטחון, בתעשיות הביטחוניות ובמשרדי הממשלה השונים והיא פתוחה גם בפני הציבור הרחב.

משך זמן: לימודי תוכש בתוכנית עמנואל אורכים שלושה סמסטרים ונפרשים על פני שנה קלנדרית אחת בלבד.