תכנית משאבי אנוש

לקראת שנת הלימודים תשפ"א

תכניות "משאבי אנוש" / "מורשה" / "ניצבים"

לתואר ראשון: ב.א. רב-תחומי מדעי החברה

התכניות מיועדות לעובדי מערכת הביטחון, התעשיות הבטחוניות ולקהל הרחב. מטרתן להקנות לתלמידים ידע רחב בתחומי מדעי המדינה, קרימינולוגיה, משאבי אנוש וביטחון. תכניות יחודיות אלו נבנו באופן מיוחד כדי לתת מענה לצרכים המיוחדים של סטודנטים תוך כדי שירות/ תעסוקה. ראש אקדמי מטעם האוניברסיטה וכן מדור מינהלי מיוחד מלווים את התוכנית.

התואר

בתעודת הב.א. ייכתב- "ב.א. רב-תחומי מדעי החברה". תואר זה מאפשר לבוגריו להמשיך בלימודיהם לתואר שני במגוון של תחומים.

ימי הלימוד

הלימודים מתקיימים במשך כשנתיים קלנדריות מלאות, כולל חודשי הקיץ וחופשת הסמסטרים, מלבד מועדי ישראל וחופשה מרוכזת קצרה בקיץ.

משאבי אנוש:          יום שני       16:00-21:30

מורשה:                  יום שלישי   16:00-21:30

ניצבים:                   יום רביעי     16:00-21:30

וגם

יום שישי-      07:30- 13:30 /14:00

קורסי אנגלית יתקיימו בימי רביעי או חמישי- בין השעות 20:00-16:00 (לפי הצורך ובהתאם לרמת הסטודנט)               .

תרגולים ומפגשי ייעוץ בקורסים מתוקשבים יתקיימו יום נוסף בשעות אחר הצהריים.

בחינות לתואר יתקיימו בימי ראשון בשעות אחר הצהריים.

שכר לימוד

שכר לימוד אוניברסיטאי- 300%+ קורסי אנגלית. תשלום עבור סמסטר קיץ ייגבה בנפרד עפ"י תעריף האוניברסיטה.

תנאי קבלה ללימודים לשנה"ל תשפ"א

אופציה א': תעודת בגרות מלאה הכוללת מינימום 4 יח"ל באנגלית בממוצע 82 לפחות + בחינת מיון באנגלית בציון 85 מינימום*.

אופציה ב': תעודת בגרות מלאה הכוללת מינימום 4 יח"ל באנגלית  ובחינה פסיכומטרית- בשיקלול 42 + בחינת מיון באנגלית בציון 85 מינימום*. ניתן לחשב שיקלול תעודת בגרות ובחינה פסיכומטרית ב'הערכת סיכויי קבלה' באתר אוניברסיטת בר אילן- מדעי החברה.

*בחינת מיון באנגלית הינה אחת מבחינות- אמי"ר / אמיר"ם / פרק האנגלית בפסיכומטרי. פרטים נוספים תחת הכותרת "אנגלית".

מועמדים חסרי תעודת בגרות יוכלו לפנות למכינה קד"א או לתוכנית 30+ (מכינה 30+) המיועדת למועמדים מעל גיל 30, בעלי 12 שנות לימוד וללא תעודת בגרות, המעוניינים להתקבל ללימודי תואר ראשון. לבוגרי תכנית 30+ יישמרו מספר מקומות בכל כיתת לימוד. לפרטים נוספים לתכנית 30+: 03-7384486.

מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה (בעלי ממוצע 78-82 בתעודת הבגרות+ בחינת מיון באנגלית בציון 85 מינימום)- תיבחן אפשרות לקבלם על תנאי, למסגרת "לימודים כלליים" בשנה א', הדורשים ממוצע 75 בקורסי המבוא של שנה א. רק עמידה בתנאי זה תאפשר המשך לימודים לשנה ב במסגרת ב.א. רב תחומי.

אנגלית על-פי תוצאות בחינות המיון (פסיכומטרי/מבחן אמי"ר/ם) יסווגו הסטודנטים לקורסים באנגלית לפי רמתם.

חובה להגיע לרמת 'בסיסי' טרם תחילת הלימודים (=ציון 85 במבחן פסיכומטרי/ אמיר"ם או ציון 185 במבחן אמי"ר). סטודנט אשר רמתו נמוכה מרמה זו-לא יוכל להתקבל ללימודים!!

לפרטים נוספים:

ניתן להגיע לפגישת ייעוץ במדור לזרועות הביטחון אזור 508 מבנה 1  בימים א'-ה' 9:00-14:30 ויום ו' 8:30-11:00

טלפון: 03-5317005/6   /   פקס: 03-6354968   /  מייל  z.bitachon@biu.ac.il  /  אתר האינטרנט: http://mzb.biu.ac.il